SMILTSĒRKŠĶU SULAS UN EĻĻAS VEIKALOS

Home / Uncategorized / SMILTSĒRKŠĶU SULAS UN EĻĻAS VEIKALOS

Smiltsērkšķis jau gadsimtiem ilgi ir uzskatāms par vērtīgu ogu ne tikai Latvijā, bet arī citur pasaulē. Skaistumkopšana, ēst gatavošana un medicīna ir izplatītākie smiltsērkšķa pielietojuma veidi.

Tās izmantoja jau senajās Ķīnas un citu austrumu zemju civilizācijas kā dziedniecisku elementu to laiku medicīnā. 21.gadsimtā var pavisam viegli aizmirst par to, ka mums apkārt ir atrodami dažādi vērtīgi augi, kuri, iespējams, pat aug netālu no mājām. Smiltsērkšķis noteikti ir viena no tām dabas veltēm, par kuru varētu teikt, ka ir atgriezusies no aizmirstības. Tās var lasīt paši vai izvēlēties iegādāties – iespēju tikt pie smiltsērkšķiem, nudien netrūkst. Arī interneta sniegtās priekšrocības palīdz smiltsērkšķus pirkt un pārdot savā starpā.

Pasūti šeit – http://amberfarm.lv/produkcija/smiltserksku-sula/

SMILTSĒRKŠĶU OGU UN EĻĻU LIETOŠANA UZTURĀ.
Jau senajos laikos smiltsērkšķu ogām bija plašs pielietojums – medicīna, skaistumkopšana, pārtika. Ja runa ir par izmantošanu uzturā, to pielietojumu atradīsiet gan desertu, gan pamatēdienu gatavošanā. Ogas var ēst tā pat vien, tikai jāatceras, ka tās ir skābenas, vai arī izmantot kā pildijumu pankūkās, gatavot dažādus dzērienus, sakaltēt. Arī par modes lietu kļuvušajos smūtijos smiltsērkšķu izmantošana bagātinās uzņemto vitamīnu klāstu. Jebkura saimniece noteikti saņems komplimentus, ja galdā cels smiltsērkšķu pīrāgu. Kā lielu daļu citu skābeno ogu, tās var izantot arī pamatēdienu pagatavošanai. No skābajām ogām gatavotas mērces un čatniji piedos bagātīgu garšu jebkuram gaļas ēdienam. Smiltsērkšķu etiķis ir lielisks gaļas un zivju iemarinēšanai pirms gatavošanas. Šīs ogas noteikti uzlabos garšu un papildinās tās buķeti arī jebkurā veģetāriešu un vegānu maltītē. Ja runājam par smiltsērkšķu sagatavšanu ziemai, nedrīkst nepieminēt konservējumus, eļļas, ievārījumus un daudz ko citu, ar ko našķoties gada aukstākajos mēnešos.

Sula un eļļa ir populārākie produkti, kas tiek gatavoti no smiltsērkšķiem. Abi šie produkti kalpo par pamatu dažādu citu ēdienu un konservējumu pagatavošanai, turklāt, izmantojami arī kā uztura bagātinātāji un skaistumkopšanas komponenti. Sulu un eļļu koncentrātus nepieciešams lietot pavisam nedaudz, līdz ar to tas būs lielisks ieguldījums ne tikai gardu ēdienu gatavošanai, bet arī imunitātes uzlabošanā. Kā jaunums tirgū ir parādīušies saldēti sulu kubiņi, kurus var lietot pēc sirds patikas, turklāt, tie ir
viegli un ilgi uzglabājami. Cenas ir sākot no 3,50 eur par puslitra pudelīti ar sulu vai nepilniem pieciem eiro par saldētiem kubiņiem. Smiltsērkšķu eļļa maksā nedaudz vairāk – vidēji 8 eiro par 250 mililitru iepakojumu. Iegādājoties smiltsērkšķu izstrādājumus vairumā, cena būs zemāka.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *