KĀ SILDĪT MĀJAS ZIEMĀ?

Home / Uncategorized / KĀ SILDĪT MĀJAS ZIEMĀ?

Tuvojas ziema, pie tam ar lieliem soļiem, tādējādi loģiski, ka aktuāls kļūst jautājums par piemērotu telpu sildīšanu savā mājoklī. Šādos gadījumos nedaudz paveicies ir daudzdzīvokļu namu iemītniekiem, par kuru telpu apsildīšanu rūpējas namu apsaimniekotājs, pieslēdzot apkurināšanu apkures sezonas sākumā.

Bet, ja dzīvojat privātmājā, ir daudz un dažādi veidi tam, kā aukstā laikā nodrošināt siltas mājas. Projektējot māju, katrs arhitekts, pašā mitekļa viducī, pat ja tam nav vajadzība, ieprojektēs dūmvadu, lai vajadzības gadījumā būtu iespējams mainīt telpu apsildes formu bez liekiem izdevumiem un problēmām. Dūmvads tiek izbūvēts mitekļa vidū, lai tam var piekļūt viegli no jebkuras telpas mājā un dūmvadam pievienot krāsni vai arī kamīnu.

Ieskaties – https://www.tulikivi.lv/katalogs/kamini-krasnis/

Pastāv vairāki telpu apsildes risinājumi. Ja dzīvojot privātājā, un negribat lietot elektrisko telpu apsildīšanu, tad eksistē opcija ierīkot krāsniņu, kamīnu, plīti, granulu katlu un dažādus citus telpu apkures risinājumus. Telpas stūrī sprakšķoša malkas krāsns vai kamīns, allaž telpai ir piedevis sevišķu atmosfēru un omolību, papildus arī apsildot telpu. Krāsnis un kamīnkrāsnis katra tiek veidota tā, lai ne tikai pildītu savu funkcju, bet arī dizains iekļautos mājas interjērā. Tās ir askētiskas un arī  nemanāmas, taču tajā pat laikā funkciju pildošanas. Stūra kamīnkrāsnis ir atsevišķa tehnikas grupa, kas ir mūsdienīgs risinājums tradicionālai vērtībai. Kamīnkrāsnīm ir lielas durvis un tajā sprakšķošās liesmas, kas ir mājīguma rādītājs, būtu redzamas no katras vietas telpā. Universāliem un praktiskiem cilvēkiem noderīgi un interesanti liksies kamīnkrāsns un cepeškrāsns apvienojums. Neviena maltīte negaršo tā, kā cepta krāsniņā, kas tiek kurināta ar malku. Lūk, dzīvojot arī 21. gadsimtā ir iespējams ieviest šādu vietējo eksotiku savās mājās, ierīkojot kamīnkrāsni ar cepeškrāsni. Ja Jūsu īpašumā ir arī pirts, tad obligāti jāpievērš liela uzmanība tam, kā pirts telpa tiks piesildīta. Esošo un potenciālo klientu tiek piedāvāti vairāki risinājumi – gan mazākas krāsnis, kas piesilda saunas telpu, gan tādas, kas pilda dubultu lomu, piesildot ne vien pašu pirti, bet arī priekštelpu, kurā pirms un pēc pirts rituāla būtu patīkami uzkavēties jaukā kompānijā. Loģiski, arī pirts krāsnīm tiek nodrošināts lieliskais un askētiskais skandināvu dizains.

Atbilstošu apkures iekārtu savas mājas vai arī citu telpu apkurināšanai, atrast katrā ziņā nav problēma, un arī  nevajag aizmirst, ka gada drēgnajā laikā nekas tā neienes mājās un arī  sirdīs siltumu, kā sprakšķoša krāsniņa vai kamīns!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *