Kam vērst vērību laikā, kad tiks pirktas kontaktlēcas internetā?

Home / Uncategorized / Kam vērst vērību laikā, kad tiks pirktas kontaktlēcas internetā?

Tad, kad bija izgatavotas kontaktlēcas, tad pilnīgi izmainījās cilvēku uztvere par redzes problēmu korekciju. Tālredzīgie un tuvredzīgie pacienti var arī droši braukt, nodarboties ar sportu, peldēt un protams, arī redzēt dažādus afišas un citus uzrakstus, nenēsājot brilles. Taču kā tad kontaktlēcas radās?
Droši vien tas liekas neticami, bet centieni izstrādāt kontaktlēcas bija jau uzsākti sešpadsmitā gs. pašās beigās un tas bija L. da Vinči izmēģinājums. No viņa palikušajos arhīvos ir 1508. gada uzmetumi, kur aprakstīta ierīce, kura domāta redzes koriģēšanai. Pierakstos rakstīts, ka savdabīga lēca jāuzstāda tieši uz acs un ierīce palīdzēs redzēt. Mūsu laikmetā zinātnieki ir pārliecināti, kad tieši šis Leonardo izgudrojums kļuva jau par šodienas lēcas paraugu.
Taču da Vinči izgudrojums tajā laikā nesaņēma piekrišanu un gandrīz četrsimt gadus bija aizmirsts. Vienīgi 1887.g. vācu stikla pūtējs F. Mullers izmantoja Leonardo ieceri. Tika radītas sava veida protēzes, kas bija ar acs veidolu. Tā lēcas daļa, kas atrodas virs acs baltuma, bija izgatavota no balta stikla, bet sastāvdaļa, kas atradās virs zīlītes – no caurspīdīga.
Bet pa īstam milzīgs sasniegums bija, kad K.Tauhey 1947. gadā izgatavoja pirmās lēcas ar nelielu diametru, kurš aptvēra tikai radzeni, šīs kontaktlēcas bija izgatavotas no pvc, un nemaz nelīdzinājās stikla lēcām. Un tad kontaktlēcas pārtapa par tādām, kādas tās mēs zinām šobrīd.

Un tagad pat iespējams nopirkt kontaktlēcas internetā, bez šaubām, ja Jūs zināt, kādas lēcas vajadzīgas. Bet, piemēram, eksistē pat tāds kontaktlēcas interneta veikals, kur pieejami ārsti, kuri var pārbaudīt acis kā arī izrakstīt receptes. Tehnoloģijas attīstās un viss paliek ērtāks. Un, ja agrāk pašas pirmās kontaktlēcas bija tiešām ļoti dārgas, taču šobrīd kontaktlēcas cenas patīkami izbrīna.

Kam vērst pastiprinātu uzmanību, kad tiek pirktas lēcas acīm?

Visas kontaktlēcas internetā vai optikas salonā ir dalītas dažādos veidos un tipos atkarībā no to mērķa, izejmateriāla, valkāšanas režīma un maiņas perioda. Tas ietekmē ne vien Jūsu izlases kritērijus, bet, protams, arī jebkuras lēcas cena būs atkarīga no minētiem kritērijiem.
Kontaktlēcas pēc materiāla tiek iedalītas cietajās vai mīkstajās lēcās. Cietās var būt gaisa caurlaidīgas un nē. Bet mīkstās kontaktlēcas jau ir visbiežāk sastopamas mūsdienu lietotāju vidū, šīs kontaktlēcas parasti tiek izgatavotas no hidrogēla vai silikona hidrogēla.

Pēc to valkāšanas veida, kontaktlēcas jau var iedalīt dienas, kuras tiek izņemtas vakarā, elastīga tipa, kuras izņem pēc dažām dienām, vēl ir ilgstošās un nepārtrauktas valkāšanas lēcas, kur nēsāt lēcas līdz pat 30 dienām. Kontaktlēcas iespējams iedalīt pēc no nomaiņas perioda: tradicionālās kontaktlēcas ar kalpošanas laiku no 6 mēnešiem līdz 1 gadam. Lēcas ar plānveida maiņu – viendienas, divu nedēļu, mēneša lēcas. Nenoliedzami, viendienas lēcas cena būs lielāka ja skatās ilgtermiņā nekā, piemēram, trīsdesmit dienu. Tajā pat brīdī viendienas kontaktlēcas ir piemērotas īpaši jūtīgām acīm.

Vēl lēcas iedalās pēc krāsas un pēc šī faktora kontaktlēcas interneta veikals var nodrošināt gan bezkrāsainas, tā arī toni piešķirošās, gan ir tādas kur krāsu palete ir milzīga un būtiski var izmainīt klienta acu krāsu. Un piemēram, krāsainās kontaktlēcas, kas paredzētas vienīgi, lai izmainītu acu krāsu, var izlaist ar 0 dioptriju.

Kā var redzēt lēcas internetā vai arī optikā ir ļoti atšķirīgas, būs sākumā vien jāatrod personīgs izvēles variants!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *