Kāpēc cilvēka organismam nepieciešams kolagēns?

Home / Uncategorized / Kāpēc cilvēka organismam nepieciešams kolagēns?

Kolagēns pēc raksturīpašībām ir viens no izplatītākājiem un vēl unikālākajiem olbaltumiem. Tas tomēr ir savdabīgu “līmlente”, kura uztur Jūsu organismu neskartu, stirpinot muskuļus un saistaudus. Neatņemama cīpslu, locītavu, kā arī kaulu sastāvdaļa, kas veicina darbību, bet novērš šo organisma daļu sabrukšanu. Kolagēns kopā ar pašu elastīnu, kas atrodams saistaudos, kolagēns nodrošina elastību audos. Viennozīmīgi tas veicina būtiskāko lomu, kuras dēļ šis proteīns tiek ietverts vairākās procedūrās, protams, lai saglabātu ādas jaunību, tvirtumu, mitrumu tajā kā arī skaistumu. Kolagēna ražošana samazinās līdz ar vecumu. Jo vairāk nobriedis kļūst cilvēks, jo mazāks kolagēna daudzums tiek sintezēts organismā. Tādēļ dažādi uztura bagātinātāji, it sevišķi kolagēna lietošana, paliek tiešām par ikdienas sastāvdaļu.

Kādam nolūkam tieši dabisko kolagēnu lietot?

Kāda veida eksistē kolagēna veidi? Ir daudz dažnedažādu kolagēna tipu, bet pieci šeit tiek skaitīti par visizplatītākajiem. 5 visbiežāk sastopamās šķirnes iekļauj I, II, III, IV, V tipa kolagēnu. Tieši šie kolagēna veidi jau ir pilnīgi neaizstājama organisma sastāvdaļa. 1. tipa kolagēns ir visplašākais proteīns, kas tad atrodams cilvēkos. Viennozīmīgi tas veido ādu, skrimšļus, cīpslas, radzenes, asinsvadu sienas un pārējos saistaudus. Gadījumā ja mums nepieciešams kolagēns ādai un matiem, šajā gadījumā 1. tips būs labākā izvēle. Kāda tieši tipa uztura bagātinātājs – kolagēns ir nosaukts tieši par vienkāršāk absorbējamo? Tad tas ir zivs vai jūras kolagēns. Gadījumā ja mums vajadzīgs kolagēns locītavām un skrimšļiem, tad tas būs 2. tips, kas būs svarīgākais kolagēns skrimšļos. Tie uztura bagātinātāji, kas satur putnu kolagēnu, kā piemēram, vistas kaulu kolagēna pulveris, tas ir svarīgākais otrā tipa kolagēna avots. 3. tips ir fibrilārs dabiskais kolagēns un būtu galvenā cilvēka ādas un orgānu elements, kas tiek atrasts tanīs pat vietās, kur 1. tips. V. tipa dabiskais kolagēns ir nozīmīgs grūtniecēm placentas veidošanā. Galvenais tad ir saprast, vai arī priekš Jums nepieciešams kolagēns matiem vai arī muskuļiem, bet tad atrast savu atbilstošo veidu.

Kolagēns kauliem vai arī matiem – kā tad pasūtīt?

Kolagēna uzņemšanai pastāv ļoti daudz norādījumu, bet, piemēram, pirms tam kā kolagēns tiek pirkts, vesiet īpašu vērību sekojošiem apstākļiem. Kāda varianta pats kolagēns ir pārsvarā, der atcerēties, ka pirmie trīs tipi jau ir īpaši nozīmīgi cilvēkam. Olbaltumvielu izcelsme – dzīvnieku dabas kolagēns, kas iegūts no liellopiem, tāpat piemēram, kā olas produktu kolagēns, jau ir cenas ziņā lētāks un var izraisīt alerģiskas reakcijas. Tāpēc tiesi jūras produktu kolagēna lietošana būtu vislabākā. Ikkatrs uztura bagātinātājs – kolagēns, īpaši kolagēna pulveris var būt ar ne visai patīkamu smaku, tādēļ izgatavotāji sastāvam bieži liek klāt sintētiskas sastāvdaļas smaržai, kas mazina kvalitāti. Brīdī, kad tiek izvēlēts kolagēns, pirkt vislabāk to, kam jau ir dabisks sastāvs bez ķīmiskiem piemaisījumiem. Protams, svarīgs būs ne tikai kolagēns, atsauksmes ir ne mazāk būtiskas, un arī tad kolagēna lietošana atnesīs gaidīto rezultātu. Turklāt rekomendācijas būtiski izlasīt arī tieši par interneta veikalu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *