Lielie notikumi sportā

Home / Uncategorized / Lielie notikumi sportā

Šis gads sportā ir dāsns ar fantastisku sacensību klāstu, kas priecē gan līdzjutējus, gan ekspertus. 2019.gadā jau esam paspējuši piedzīvot Pasaules čempionu rokasbumbā vīriešiem , nupat notika Pasaules čempionāts biatlonā, Japānā tika organizēts Pasaules čempionāts daiļslidošanā, bet jau maijā visu Latviju pāršalks hokeja atbalstītāju saukļu vilnis, jo norisināsies Pasaules čempionāts hokejā. Otrs notikums- grands, kurš piesistīs pamatīgu sabiedrības uzmanību, ir UEFA čempionu līgas turnīrs. Kura komanda vedīs mājās UEFA čempiona kausu? Lokāls notikums, kas priecēs šaha entuziastus, ir Latvijas čempionāts šahā apīlī.
Futbola pasaules prestižākais notikums noteikti ir UEFA čempionu līga, kura ik gadu notiek jau 65.reizi. Turnīra aizsākumi meklējami 1955.gadā, kad savā starpā sacentās sešpadsmit Eiropas valstis: Itālija, Francija, Spānija, Zviedrija, Šveice, Austrija, Dānija, Rietumvācija, Portugāle, Sāra, Skotija, Ungārija, Dienvidslāvija, Nīderlande, Polija un Beļģija. Spānijas komandas Real Madrid spēlētāja Alfredo Di Stefano vadībā komanda izcīnīja čempionu titulus veselus piecus gadus pēc kārtas.

Vairāk lasi- https://www.dzirkstele.lv/reklamraksti/5-iemesli-kadel-apmeklet-optibet-sporta-baru-169836

Šo rekordu Real Madrid noslēdza ar vēl vienu rekordu – uzvarot Eintracht Frankfurt ar 7 iesistiem vārtiem. UEFA čempionu līgas himna ir kļuvusi par visiem zināmu simbolu, tas ir tikpat atpazīstams kā pats kauss.
UEFA 2019 norisinās jau 64.reizi un finālspēle notiks Madridē, Spānijā. Komanda, kura uzvarēs 2019.gada UEFA turnīrā, iegūs tiesības spēlē pret 2020.gada uzvarētājkomandu UEFA Superkausā. Kvalifikācijas spēles norisinājās no 2018.gada 26.jūnija līdz 29.augustam, galvenā spēles risinās no 2018.gada 18.septembra līdz 2019.gada 1.jūnijam.
Šķiet, ka hokeju fanu skaistākais pavasara vēstnesis ir tieši Pasaules čempionāts hokejā. Kā jau katru maiju, arī šogad, jau 83.reizi risināsies čempionāts. Tas pirmo reizi notika 1920.gadā, toreiz kā daļa no olimpiskajām spēlēm, jau 1930.gadā čempionāts kļuva par patstāvīgu notikumu. Nākamajā gadā Latvija iestājās Starptautiskajā hokeja federācijā. Šī iestāde organizē visus Pasaules čempionātus hokejā. Vēsture rāda, ka čempiona titulu visvairāk saņēmusi Padomju savienības komanda (27uzvaras).Arī citas valstis var lepoties ar šo titulu – ASV, Zviedrija, Kanāda. Čempionāts ir milzīgs notikums sporta pasaulē. Kad 2015.gadā tas notika Čehijā, Prāgā, to kopumā apmeklēja 741 690 līdzjutēju.
Šogad maijā, gluži tradicionāli, Latviju pāršalks hokeja vilnis, jo Slovākijā no 10.maija tiks rīkots Pasaules čempionāts hokejā. Par čempionāta norises vietām izvēlētas divas skaistas Slovākijas pilsētas – A grupas spēles notiks Košicē, bet B grupa Bratislavā. Latvijas izlase šogad spēlēs B grupā, kurā bez Latvijas atrodas sekojošo valstu izlases: Zviedrija, Krievija, Čehija, Šveice, Norvēģija, Austrija un Itālija. A grupā šogad iekļautas Kanāda, ASV, Somija, Vācija, Slovākija , Dānija, Francija un Lielbritānija. Interesanti, ka Lielbritānijas hokeja izlasei šī būs atgriešanās čempionāta elites grupā pēc 27 gadu pārtraukuma. Latvijai šogad paredzētas spēles pret Austrijas izlasi, Šveices izlasi, Itālijas izlasi, Čehijas izlasi, Krievijas izlasi, kā arī Zviedrijas un Norvēģijas izlasi. Veiksmi mūsu sportistiem!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *