Kredīts online – kā veikt īsto izvēli?

Home / Uncategorized / Kredīts online – kā veikt īsto izvēli?

Pat mūsu laikā ne jau visu banku piedāvājumā eksistē aizdevumi online, šodien tas biežāk jau ir nebanku kreditēšanas iestāžu piedāvājums. Aizdevums online tiešām ir parocīgs veids, kā var iegūt nepieciešamo naudas summu ļoti ātri, bet daži klienti baidās tos izmantot. Pieteikums aizdevumam, ar tiešsaisti, ne ar ko neatšķiras no bankas apmeklēšanas. Šeit tiek sastādīts kredīta pieteikums, saņemts apstiprinājums un tad nauda. Vienīgi šeit visas darbības tiek īstenotas izmantojot internetbanku vai personīgo kontu. Vēl viena priekšrocība ir tā, ka pieteikties var uzreiz vairākās iestādēs. Šis apstāklis būtiski uzlabo apstiprināšanas iespējas. Zemāk mēs aprakstīsim, ar ko tad aizdevums online atšķiras savā starpā no banku kredīta, un kam jāvērš pastiprināta uzmanība, ņemot kredītu.

Kredīts internetā, kādas priekšrocības tas sniedz?

Mēģinot izpētīt to cik tad aizdevumi online ir izdevīgi, būtu jāsāk ar to plusiem un vēl trūkumiem.
Online aizdevumu priekšrocības:

  • Laika taupīšana – ātra pieteikuma izskatīšana un momentāla naudas ieskaitīšana ļauj kredītņēmējam saņemt vajadzīgo summu jau 20-30 minūtēs pēc tam kā iesniegts pieteikums. Tajā pat dienā kredīts online tiek izsniegts pieteicējam.
  • Pieejamība – aizdevums var tikt saņemts bez konsultācijas, bet izvēles produkts tiks skatīts paša spēkiem, iepazīstoties ar nosacījumiem mājas lapā.
  • Minimālās prasības – lai tiktu noformēts aizdevums internetā, galvenokārt būs jānorāda vien pase un telefona numurs. Citas iestādes pieprasa elektroniskas dokumentu kopijas. Gadījumā ja pieteicējs piesakās uz nelielu summu, kreditētājs var neprasīt ziņas par kredītvēsturi un arī maksātspēju.
  • Galvenais iemesls tam, kāpēc kredīts online ir tik populārs, ir šī saņemšanas ērtums un arī vienkāršums. Tomēr, vienkāršojot kredīta pieteikumu izskatīšanu, kredītiestādes saskaras ar to, ka maksājumi par kredītu var būt kavēti. Šajā gadījumā kreditori pastiprina prasības attiecībā uz kredīta atmaksāšanu.

Priekš tam, lai kompensētu iespējamos zaudējumus, nebanku kredītiestādes tad ir spiestas:

  • Ierobežot pieejamo summu, ko sniedz aizdevums;
  • Palielināt procentu likmes;
  • Samazināt aizdevuma līguma termiņu.

Neskatoties uz visām priekšrocībām un trūkumiem, kad tiek ņemts kredīts, tomēr ir jāizvērtē tā vajadzība un būtu jāapzinās viennozīmīgi tas, ka pats kredīts jau būs jāatdod.

Cik populāri mūsdienās tad ir sms kredīti?

Ātrā mobilo sakaru attīstība un ātrie kredīti ļāva radīt neparastu “bērnu” – SMS kredītu. Nepārprotamas tādu aizdevumu priekšrocības ir saņemšanas vienkāršums, pateicoties ātrai un vienkāršai pieteikuma izskatīšanas procedūrai. Faktiski tas ir aizdevums, kas balstās uz uzticību klientam. Nav vajadzīgs vākt nekādus apliecinājumus, bet, ja sms kredīts tiek atteikts, to ir psiholoģiski vieglāk uztvert. Pastāv arī acīmredzami trūkumi: lielās kredīta cenas, jo kreditētājs vēlas ne vien nopelnīt naudu ar procentiem, taču arī apdrošināt sevi pret to, ka saistības var netikt pildītas, kas šajā gadījumā jau ir ļoti augsts. Un kredīts jau būs jāatmaksā ātri, parasti tas ir gads, bet maksimāli piešķiramā summa ir neliela. SMS kredīti var būt arī krāpnieciski, tādēļ, pirms sniegt pieteikumu, rūpīgi izpētiet visu. Piemēram, mēģiniet uzzināt vairāk internetā par iespējamo aizdevēju.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *