Mūsu valsts nodrošina atbalstu cietušajiem Krievijas izraisītajā karā Ukrainā

Home / Uncategorized / Mūsu valsts nodrošina atbalstu cietušajiem Krievijas izraisītajā karā Ukrainā

Tajā brīdī, kad tad iesākās karš, Krievijas Federācija pārkāpa neatkarīgās valsts robežas. Tas, kādā veidā Ukraina un tās pilsoņi cieš no izraisītā kara sekām, jau redz ikviens pasaulē. Šodien neviens nevar palikt vienaldzīgs un stāvēt malā. To visu jau var redzēt pēc ziedojumiem un atbalsta, ko tad parasti cilvēki katru dienu veic, gribot palīdzēt šī šausmīgā kara novājinātajiem civiliedzīvotājiem. Protams, ka šis jau ir pareizi! Ikvienam būtu jāsniedz palīdzība šiem nevainīgajiem – sievietēm un vīriešiem, bērniem un arī pusmūža cilvēkiem. Šie cilvēki tomēr ir tiesīgi dzīvot! Kara darbība nebeidzas, taču parasti cilvēki, kompānijas, valsts iestādes turpina sniegt palīdzību. Tas nozīmē, ka ir un būs cerība, ka būs miers Ukrainā un visā Eiropā!

Saziedotā nauda un pirmās nepieciešamības preces – vai nonāk pie adresāta?

Tad, kad ir izlemts izdarīt ziedojumu, galvenais būs īstās iestādes atrašana. Visplašāk zināmā vietne ziedot.lv jau ir zināma un arī uzticama vieta, taču nemaz nav viena pati. Pastāv daudz dažādu biedrību un citu iestāžu, kas organizētā kārtība savāc ziedojumus un piegādā tos uz Ukrainu. Iespējams veikt ziedojumu pa taisno Ukrainas valsts oficialajās vietnēs redzamajos rekvizītos, tādējādi palīdzot finansiāli. Daudzi cilvēki ziedo ne tikai naudu, taču arī dažādas lietas, medicīnas rakstura preces, spēles un grāmatas bērniem, apģērbu un pat ēdienu. Visbiežāk šādas organizācijas atskaitās jau par to, kurā brīdī ziedojumi nokļūst mērķī.

Dažādu ziedojumu vācēji arī atskaitās par to, kur un kā tiek novirzīta palīdzība. Piem., www.ziedot.lv min trīs plūsmas, kur tad pirmais būs Ukrainas valsts militārie spēki. Kā otrais virziens tiek minēts humanitārā palīdzība, bet kā jau trešais – palīdzības sniegšana kara bēgļiem. Pilnīgi visi virzieni ir skaņoti ar Ārlietu ministriju un katru nedēļu tiek gatavotas atskaites par palīdzības izlietojumu.

Atbalsta sniedzēji Latvijas teritorijā

Galvenie ziedotāji Latvijā ir un būs mūsu cilvēki. Tieši Latvijas iedzīvotāji vien dažās dienās spēja savākt divus miljonus eiro Ukrainas palīdzībai, bet uz šodienu minētais skaitlis jau sasniedz var teikt, ka 9,5 miljonus EUR! Latvijas pašvaldības palīdz kara bēgļiem un nogādā ziedojumus jau uz pašu Ukrainu. Taču, kā piemēram, Jelgava savai Ukrainas draudzības pilsētai aizsūtīja 6 ģeneratorus, nemaz nerunājot jau par pirmās vajadzības lietām, medicīnas precēm un pārtiku. Piedaloties akcijā “Palīdzēsim Ukrainas tautai”, ļoti aktīvi ziedo Smiltenes uzņēmēji, kas pāris nedēļās spēja savākt sešdesmit tūkstošus eiro. Arī, piemēram, miljardieri pieslēdzas palīdzībai Ukrainas iedzīvotājiem. Pēc Dienas Bizness datiem Mihails Fridmans un arī Pjotrs Avens Ukrainai ziedojuši 150 miljonus eiro, bez tam viņi apņemas palielināt Alfa-Bank Ukraina bankas kapitālu līdz miljardam EUR. Tagad ir tas laiks, kad tad palikt vienaldzīgs nevar neviens! Palīdzēsim kopā Ukrainai gūt uzvaru tādā nežēlīgajā karadarbībā!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *