KVALITATĪVS KURINĀMAIS KRĀSNĪM UN DAŽĀDIEM APKURES KATLIEM.

Home / Uncategorized / KVALITATĪVS KURINĀMAIS KRĀSNĪM UN DAŽĀDIEM APKURES KATLIEM.

Vasaras sākums ir vislabākais laiks, kad parūpēties par jauna kurināmā sagādi nākošajai apkures sezonai. Tad ir gana daudz laika, lai nepieciešamības gadījumā veiktu uzlabojumus esošajā apkures sistēmā un kurināmo ir iespējams iegādāties par labām akcijas cenām, kādas noteikti nebūs tuvojoties rudenim. Pavasara beigas un vasaras mēneši ir labākais laiks kad iegādāties malku nākošajai apkures sezonai, lai būtu laiks to izžāvēt. Arī brikešu un granulu iegādāšanās šajā laikā ir izdevīga, jo tiek piedāvātas akciju cenas un pat bezmaksas piegāde! Briketes var būt laba alternatīva krāsns kurināšanai, ja nav iespēja iegādāties malku savlaicīgi, lai tā izžūtu.

IZDEVĪGI KURINĀMIE MATERIĀLI PAR ATBILSTOŠĀM CENĀM.
Ja ņem vērā to, ka gan granulas, gan briketes abas tiek ražotas no skaidām, tad kurināšanai var izvēlēties to, kas šķiet efektīvāks un piemērotāks apkures iekārtas veidam. Visi zina to, ka malkai ir jābūt sausai, taču kādām īpašībām ir jāpiemīt granulām un briketēm? Kokskaidu granulas un kokskaidu briketes tiek sapresētas no skaidām, un tām ir jābūt ļoti blīvām. Ja, nometot pie zemes, brikete saplīst gabalos, tad tā nav bijusi gana kvalitātīva un slikti sapresēta, kas, savukārt, nozīmē to, ka tā ātri izdegtu. Cietākas briketes un granulas ir mazliet dārgākas, aptuveni 120 eiro par tonnu, taču tām ir lieliska siltumspēja un tās ilgāk deg. Attiecīgi variants ir izdevīgāks. Krava malkas maksā vidēji tik pat, turklāt malka ir jāsagādā laikus, jo tai ir jāpaspēj izžūt. Vēl nozīme ir tam, kādas formas kurināmo izmantojat. Kvadrātveida vai taisnstūra briketes degs ilgāk, kā apaļas formas kurināmais. Daudzi, kur izmanto krāsns apkuri, dod priekšroku arī kurināšanai ar briketēm, tikai šādā gadījumā ir nedaudz jāuzmanās, lai krāsni nepārkurinātu. Tas ir tādēļ, ka brikešu siltumspēja ir pusotru reizi augstāka kā malkai. Taču, ņemot vērā brikešu sausumu, jāpaslavē tas, ka ar šādu kurināmo netiek nodarīta skāde dūmvadam un tas aizsērē mazāk.

BRIKEŠU UN PARASTĀS MALKAS PLUSI UN MĪNUSI.
Ja vēlaties izmantot granulas kā kurināmo, vislabāk ir uzstādīt speciālu granulu katlu. Kokskaidu briketes būs universālāks risinājums, jo ar tām var kurināt arī krāsnis. Telpu apkurei ziemā ar vien biežāk izvēlas uzstādīt dažādus apkures katlus. Vaicāsiet, kādēļ tā? Jo tie ir ērtāk izmantojami un salāgojami ar mūsdienu cilvēku dzīves ritmu, jo reti kuram ziemā ir laika kurināt krāsnis visas dienas garumā, lai telpā uzturētu vienmērīgu siltumu. Tas bija ērti un pašsaprotami laikos, kad vienmēr kāds atradās mājās un varēja to darīt, taču mūsdienās, pārnākot vakarā no darba, gribas ieiet siltā istabā, nevis vēl kurināt krāsni un gaidīt līdz telpas uzsils.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *