Smiltsērkšķu ogas vispārējā medicīnā, mājas izmantošanā vai kosmētikā.

Home / Uncategorized / Smiltsērkšķu ogas vispārējā medicīnā, mājas izmantošanā vai kosmētikā.

 

Paši Himalaju kalni jau tiek uzskatīti tieši par šī auga dzimteni. Vietējie iemītnieki šos kokus dēvē tieši par “svētajiem augiem”. Ķīnā labums, ko tieši sniedz smiltsērkšķu stādi, ir zināms jau 12 gadsimtus. un saskaņā ar mongoļu ticējumu, Čingishans un viņa karavīri pirms jebkuras uzvaras cīņas izmantoja konkrēti šīs ogas. Smiltsērkšķu augļi kā arī to unikalitāte ir zināma arī patlaban.

Spilgti oranžās ogās zinātnieki ir uzgājuši pārsteidzošu Omega vielu esamību: Omega-3, -6, -9 un reti sastopamās Omega septiņi taukskābes, kā arī tieši tās ir pārpilnas jau ar minerālvielām un arī dažādiem vitamīniem. Līdz ar to daudzās valstīs gadsimtiem ilgi smiltsērkšķi tiek lietoti, priekš tam, lai uzlabotu imūnsistēmu, pazeminātu holesterīnu, aizkavēt novecošanos un ārstētu daudzas ādas kaites.

Sastāvs un vēl auga iezīmes

Smiltsērkšķu ogas satur vitamīnus A, C, kas ir pat daudz vairāk nekā, piemēram, citronā, satur arī visus B grupas vitamīnus, P, PP, E un arī K vitamīnu grupas. Līdz ar to smiltsērkšķu stādi jau ir tik ļoti unikāli, ka pat neviens pat cits augs nevar sasniegt līdzvērtīgu nozīmi. Smiltsērkšķi par terapijas un profilakses līdzekli padara dažādas bioloģiski aktīvās vielas. Šinī augā arī ir sameklēti 15 dažādu veidu mikroelementi. Starp tiem: mangāns un nātrijs, magnijs, alumīnijs, kalcijs, dzelzs, silīcijs, titāns un citi. Kā arī tas satur ļoti vērtīgu eļļu, beta-karotīnu, organiskās skābes, alkaloīdus, fosfolipīdus, flavonoīdus, leikoantocianīnus, serotonīnu, fenola skābes, rutīnu, holīnu, betainu, kumarīnus, pektīna vielas. Pilnīgi visi šie nesaprotamie vārdi parāda, ka smiltsērkšķi jau ir savdabīga bumba, kura tika uzlādēta ar ne tikai veselībai, bet arī skaistumam nepieciešamām sastāvdaļām. Pietiek tikai ar simts gramiem svaigo ogu, vai arī, ja tiek lietota smiltsērkšķu sula, lai arī bacteria saņemtu gandrīz to visu iespējamo vitamīnu un arī vitamīnu devu, kas nepieciešama dienā. Tādēļ cilvēki izvēlas smiltsērkšķi ziemai. jau kā sava veida veselību stimulējošo ārstniecisko līdzekli. Bez tā visa pieminētā šo auga daudz pielieto pat medicīnā, ārstējot iekšējo orgānu problēmas, kā arī kā skaistumkopšanas līdzekli. Skatīt vairāk šeit!

Vai tiešām eksistē kādas smiltsērkšķu receptes vai arī cita veida ieteikumi, kā lietot šī veida krūmu?

Senos laikos dziednieki tieši smiltsērkšķu ogas izmantoja vairāku slimību dziedniecībā. kā piemēram, smiltsērkšķu sula tika izmantota zarnu traucējumu dziedniecībā vai arī kuņģa sekrēcijas samazināšanā. Ogu novārījumu ieteica dzert cukura diabēta, reimatisma, vitamīnu trūkumu vai arī gremošanas traucējumu situācijā. Arī šobrīd smiltsērkšķu sula var būt pielietota veselības stāvokļa uzlabošanai, bez tam tās cena nebūs tik augsta.
Smiltsērkšķu ogas lieliski ir piemērotas desertu gatavošanā kā arī priekš smiltsērkšķu sulas pagatavošana mājas apstākļos. Vairākas receptes pieejamas online vidē. Ja vēlaties, varat nopirkt jau gatavu produktu, bagātīgā klāsta pieejama pie tam arī smiltsērkšķu tēja un smiltsērkšķu ievārījums, daudzas mērces un saldumi, vai smiltsērkšķu eļļa kapsulās..
Estētiskajā medicīnā smiltsērkšķi parasti tiek plaši pielietoti pret tumšiem lokiem, grumbām, un pret matu zaudēšanu.
Acīmredzams, šī veida dabas bagātības pielietošana ir un būs diezgan daudzveidīga, taču pirms uzsākt aktīvu lietošanu, vēlams aprunāties ar ārstu, ja esiet grūtniece vai, piemēram, Jums ir jebkādas čūlas vai komponentu nepanesība.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *