KĀ ATGŪT PARĀDSAISTĪBAS NO JURIDISKĀM UN ARĪ FIZISKĀM PERSONĀM?

Home / Uncategorized / KĀ ATGŪT PARĀDSAISTĪBAS NO JURIDISKĀM UN ARĪ FIZISKĀM PERSONĀM?

Parādu atgūšanai tiek izmantoti parādu piedziņas firmu pakalpojumi. Gan kreditori, gan debitori var saņemt dažāda veida juridiskās konsultācijas par parādu atgūšanas procesu. Parādu atgūšana ir juridiski korekts process, un abām iesaistītajām pusēm ir iespējamas dažādas pieejas parāda atmaksai un saņemšanai. Vispopulārākie ir divu veidu parādu atgūšanas piedāvājumi – cesija, kad parāds tiek nopirkts, un inkaso, kas ir parāda ārpus tiesas atgūšana. Parādnieks vienmēr tiek informēts rakstiski par parāda labprātīgu atmaksāšanu. Parādniekam ir 21 diena laika, lai apstrīdētu lēmumu(skatīt vairāk te – parādu piedziņa caur tiesu). No parādu piedziņas uzņēmumiem nav jābaidās, jo tās ir ieinteresētas palīdzēt gan parādniekam, gan uzņēmumam, pie kura parāds ir izveidojies.

KĀ ATŠĶIRAS PARĀDU ATGŪŠANAS PROCESI?

Ārpus tiesas parādu piedziņa ir viens no populārākajiem veidiem kā uzņēmumiem atgūt savu naudu. Viens no populārākajiem veidiem kā cilvēkiem mēdz rasties dažāda veida parādsaistības, ir nenomaksāti kredīta un līzinga aizdevumi. ne tikai juridiskas, bet arī privātpersonas mēdz izmantot parādu piedziņas kompāniju pakalpojumus. Kreditori un parādu piedziņas pakalpoju sniedzēji, parādniekus iekļauj melnajā sarakstā, kas signalizē citiem komersantiem par klienta iespējām uz godīgu sadarbību.

KĀ MAZINĀT KREDITORU ZAUDĒJUMUS PARĀDA ATGŪŠANAS LAIKĀ

Parāda ārpus tiesas atgūšana ir populārākais veids, kā tiek kārtota parādu atmaksa. Pastāv opcija parāda pirkšanai un to dēvē par cesiju. Tas tiek izmantots gadījumos, kad parāda atgūšana var būt ilgstoša, attiecīgi parādu piedzinējs iegādājas debitora portfeli, jeb vienkāršākiem vārdiem sakot – nopērk parādu, tādējādi kreditoram sedzot parāda radušos zaudējumus. Parāda atgūšana ir iespējama visu Baltijas valstu iedzīvotājiem. Informatīvo vēstuļu, telefona zvanu un citu parāda atgūšanas procesa sastāvdaļu uzraudzīšana ir parādu piedziņas uzņēmuma kompetencē. Visi procesā iesaistītie ir ieinteresēti darījuma veiksmīgai norisei.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *