KĀ PAREIZI VEIDOT DARBA PIETEIKUMU?

Home / Uncategorized / KĀ PAREIZI VEIDOT DARBA PIETEIKUMU?

Darbs ir vajadzīgs ik vienam un darbu atrast mūsdienās ir ļoti vienkārši, jo vakanču piedāvājums ir proporcionāls pieprasījumam. Ienākumi nepieciešami katram no mums, lai nodrošinātu visu izdevumu segšanu un dzīvotu pienācīgu dzīvi. Prasmīgi sastādīts CV ir pirmais solis uz laba darba atrašanu. Maldīgi domāt, ka CV neviens nelasa un tur iekļauto informāciju neņem vērā, tādēļ var sarakstīt jebko. Darba piedāvājumus var meklēt gan pie pašiem darba devējiem, gan internetā, piemēram, populāri ir kļuvis darbiniekus meklēt ar sociālo tīklu palīdzību. Nereti kopā ar CV, darba devēji mēdz lūgt iesūtīt arī motivācijas vēstuli. Darba devējam šādi ir ērti un ātri iespējams šeit pārliecināties par kandidāta kvalifikāciju un atbilstību vakancei. Atklātība un godīgums ir labs veids kā iegūt topošā darba devēja labvēlību un parādītu sevi labā gaismā.

KĀ AKURĀTI RAKSTĪT MOTIVĀCIJAS VĒSTULI ?

Ir darba piedāvājumi, kuru pieteikums paredz motivācijas vēstuļu pievienošu, taču daudziem nav skaidrs kādēļ. Šādā veidā darba devējs pārliecinās par kandidāta nopietnību darba veikšanas sakarā. CV un motivācijas vēstuļu paraugi ir atrodami internetā, pie tam – dažādās valodās. Ja korekti tiek izpildīti visi darba devēja lūgumi, automātiski palielinās iespējamība, ka tiksiet uzaicināts uz pārrunu otro kārtu.

KUR SAMEKLĒT DARBU ĀRZEMĒS?

Populāri ir arī darba piedāvājumi ārzemēs. Cilvēku vēlme piepelnīties, iekrāt un izmēģināt ko jaunu, nav mazinājusies. Par laimi, mūsdienās nav problēmu ar to, kā atrast informāciju par vienu vai otru darba vakanci vai pat darba devēju. Lai izsvērtu visus par un pret sadarbībai, atsauksmes par aģentūru un piedāvātajām vakancēm ir obligāti jāpārbauda. Katras valsts nodarbinātības likumi un noteikumi mēdz atšķirties, tādēļ, ja meklējat darbu ārzemēs, ar tiem iepazīties nenāks par sliktu. Darbs ārzemēs palīdz iegūt pieredzi un nodibināt jaunus kontaktus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *