MĀJU SILTINĀŠANAS UN CITU REMONTA PREČU IEGĀDĀŠANĀS

Home / Uncategorized / MĀJU SILTINĀŠANAS UN CITU REMONTA PREČU IEGĀDĀŠANĀS

Jebkāda veida celtniecības darbi visā pasaulē, nekad neapstājas un ir aktuāli vienmēr. Komforts mums visiem asociējas ar siltumu, visu nepieciešamo energoresursu pieejamību, mājīgām telpām un patīkamu apkārtni, turklāt, to visu var iegūt ar vienu mērķtiecīgu darbību – energoefektivitātes palielināšanu. Energoefektivitātes jēdziens pēdējos 15 gados tiek dzirdēts gana bieži, it īpaši tuvojoties gada vēsajiem mēnešiem. Elektrība, kanalizācija, apkure – mūsdienās tās ir grūti nosaukt par ekstrām, jo tās ir ikdienas pamata vajadzības, kuru cena, diemžēl, mēdz pieaugt ar apbrīnojamu regularitāti. Ja mājai būs lieliska energoefektivitāte, samazināsies arī šīs visas saistītās izmaksas. Būvmateriālu veikalu plaukti te nestāv tukši un tajos varam atrast visu, sākot ar siltināšanas un apdares materiāliem un beidzot ar kanalizācijas apsaimniekošanas precēm un tamlīdzīgām lietām.

PĒC KĀ ATRAST VAJADZĪGOS MATERIĀLUS?

Visur pasaulē tieši klimats ir tas, kas nosaka apkures sistēmas veidu un izbūvi. Latvijā varam novērot visus 4 gadalaikus, tiesa gan mitrums, auksti vēji, namu tehniskā nolietošanās paredz, ka siltumizolācijas darbu veikšana ir nepieciešamība. Īpaši aktuāli tas ir tām daudzdzīvokļu un arī privātmājām, kas celtas līdz pat pagājušā gadsimta beigām. Šādiem namiem viens no lielākajiem mūža paildzinātājiem ir tieši energoefektivitātes paaugstināšanas darbi. Fibrolīta plāksnes tiek izmantotas siltināšanai, tā pat kā minerālvate, kokšķiedru plāksnes un daudz kas cits. Apkures sistēmas veid spēlē lielu lomu mājas energoefektivitātē. Daudzdzīvokļu mājās ir ierīkota centrālapkure, taču privātmājas un namos ar nelielu dzīvokļu skaitu, nereti izvēle krīt par labu dažādiem apkures katliem. Svarīgi materiālus izmantot pareizi. Tā pat nevajadzētu izvēlēties lētāko, bet gan piemērotāko risinājumu siltumizolācijas nodrošināšanai.

EKOLOĢISKI SAKĀRTOTA APKĀRTNE – MŪSDIENU CILVĒKA STANDARTA VĒLME

Noteikti vajag pievērst uzmanību santehnikai, kanalizācijai un notekūdeņu apsaimniekošanai. Daudzi nemaz nezin, ka bioloģiskās attīrīšanas iekārtas ļauj tehnisko ūdeni izmantot dārza laistīšanā, kas ir neliela pievienotā vērtība laba notekūdeņu pārstrādes sistēmai, kas gādā par kanalizācijas un sanitārā mezgla ilgmūžību. Liela nozīme ir kvalitatīvai iekšējās un ārējās santehnikas preču izvēlē, un arī šeit kalpo zelta ieteikums neizvēlēties lētāko, bet piemērotāko. Kanalizācijas un santehnikas iekārtu ilga kalpošana ir atkarīgā no tās pareizas un piemērotas uzstādīšanas, ekspluatācijas un kopšanas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *