VISS MĀJOKĻA ENERGOEFEKTA PALIELINĀŠANAI

Home / Uncategorized / VISS MĀJOKĻA ENERGOEFEKTA PALIELINĀŠANAI

Celtniecības un labiekārtošanas darbi reti kad tiek uzlikti uz pauzes. Ilgtermiņa izmaksu samazināšanās un viennozīmīga komforta līmeņa celšanās mājoklī ir viens no galvenajiem iemesliem namu siltumizolācijas darbu veikšanā, un, protams, ēku ekspluatācijas laika paildzināšanā. Energoefektivitātes jēdziens pēdējos 15 gados tiek dzirdēts gana bieži, it īpaši tuvojoties gada vēsajiem mēnešiem. Palielinoties dažādām ar māju un dzīvokli saistītām apsaimniekošanas izmaksām, ik viens vēlas tās samazināt, jo mūsdienās siltums, elektrība un kanalizācija vairāk nav ekstra, bet gan ikdienas nepieciešamība. Ēkas energoefektivitātes celšana ir viens no veidiem, kā samazināt citas izmaksas. Lai nosiltinātu savu mājokli un mājas energoefektivitāti celtu vēl dažādos citos veidos, būvniecības veikals Latvijā piedāvā plašu materiālu klāstu.

VADOŠO RAŽOTĀJU PIEDĀVĀJUMS VEIKALOS

Visur pasaulē tieši klimats ir tas, kas nosaka apkures sistēmas veidu un izbūvi. Latvijā varam novērot visus 4 gadalaikus, tiesa gan mitrums, auksti vēji, namu tehniskā nolietošanās paredz, ka siltumizolācijas darbu veikšana ir nepieciešamība. Īpaši to var novērot septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados celto mājokļu ekspluatācijā. Šādu namu mūžu energoefektivitātes darbi tikai paildzina. Siltināšanai izmanto fibrolīta un osb plāksnes, minerālvati, kokšķiedru plāksnes un citus celtniecības materiālus. Liela loma ir arī mājas apkures sistēmas veidam. Kamēr pilsētas centrālapkuri varam redzēt daudzdzīvokļu namos, privātmājās parasti izvēlas dažādus apkures katlus vai krāsnis. Svarīgi materiālus izmantot pareizi. Tā pat nevajadzētu izvēlēties lētāko, bet gan piemērotāko risinājumu siltumizolācijas nodrošināšanai.

EKOLOĢISKI KĀRTĪGA VIDE – JEBKURA CILVĒKA STANDARTA PRASĪBA

Liela loma ir arī sanitārās sistēmas izstrādē un ierīkošanā. Santehnikas un kanalizācijas sistēmas galvenā loma ir notekūdeņu izvadīšana, neradot vides piesārņojuma riskus, kas, savukārt, nozīmē ekoloģiski tīru vidi mums apkārt. Jebkurā nozarē, kas saistīta ar celtniecības un būvdarbiem, vislabāk ir izvēlēties materiālus vidējā cenu kategorijā, kas ir garantija tam, ka drīz vien darbi nebūs jāveic pa jaunu, jo radušās problēmas. Kanalizācijas un santehnikas iekārtu ilga kalpošana ir atkarīgā no tās pareizas un piemērotas uzstādīšanas, ekspluatācijas un kopšanas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *