APKURES IESPĒJAS MĀJĀM

Home / Uncategorized / APKURES IESPĒJAS MĀJĀM

Ik vienam no mums patīk siltums un komforts, tādēļ skaidra, ka sākoties ziemas mēnešiem ir nepieciešams domāt par telpu apsildīšanu. Centrālapkure, apkures katli, siltā gaisa izpūšana telpā, krāsnis un plītis – spēj tik izvēlēties. Lai saprastu kāds apkures veids ir piemērotākais, jāizvērtē daži kritēriji – kādas telpas jāapkurina, cik bieži, kādi ir kurināšanas paradumi. Daudzdzīvokļu mājās lielu izvēles iespēju šeit nav, jo tiek izmantota centralizētā pilsētas apkures sistēma, taču privātmāju iemītnieki, bieži vien izvēlas ziepakmens krāsnis un kamīnus vai apkures katlus. Mums tiek pierastās podiņu krāsnis pēdējos gados tiek aktīvi aizstātas ar ziepakmens krāsnīm un kamīniem. Tie ir askētiski un mūsdienīgi, kā arī lieliski iederas jau esošajā interjerā.

VAI ZIEPJAKMENS KRĀSNS IEDERĒSIES MANĀS MĀJĀS?

Kamīnkrāsnis un stūra kamīni telpai piešķir ne tikai siltumu, bet arī patīkamas emocijas un gaisotni. Kamīni tiek izvēlēti lielākām telpām, taču mūsdienīgie stūra kamīni ļauj tos izvietot telpas stūrī, tādējādi neaizņemot daudz vietas. Tas ir lielisks risinājums telpu apkurei, jo ir kompakts un askētisks. Krāsnis un kamīni daudziem kalpo arī kā telpas vai visas mājas stila elements, tādēļ svarīgi, lai tas iekļauts kopējā atmosfērā. Daudzi būs pārsteigti par iespēju savām krāsnīm un kamīniem iebūvēt malkas cepeškrāsni. Iespējams izveidot krāsnis arī pēc individuāliem pasūtījumiem tieši tādu, kādu vēlaties! Ziepjakmens ķīmiskais sastāvs rada to parocīgu dažāda veida apstrādei, kā arī nodrošina vienmērīgu un ātru uzsilšanu, kas ir ideāla īpašība, lai izmantot šo akmeni apsildes elementu ražošanai.

ELEKTRISKĀS UN AR MALKU KURINĀMĀS PIRTS SAUNAS KRĀSNIS

Atsevišķi tiek izdalītas saunas un pirts krāsnis. Izvēloties šāda veida apkures iekārtas savai pirtij un pirts priekštelpai, ir iespējams piemeklēt tieši tādu, kas nepieciešama konkrētam telpu izvietojumam. Piemēram, ja pirts telpa atrodas uzreiz aiz sienas pirts priekštelpai, kas nereti tiek izmantota kā atpūtas un sarunu zona dažādos saviesīgos pasākumos, tad, lai nošautu divus zaķus ar vienu šāvienu, iespējams izbūvēt pirts krāsni, kas vienlaikus pilda arī kamīna funkciju pirts priekštelpā. Zināms, ka latviešiem un arī citām kultūrām pirts ir attīrīšanās un relaksācijas vieta, tādēļ daudzi pirtisun saunas izvēlas kā atpūtas vietu. Pirts krāsnis iederēsies jebkāda stila telpās, jo parocīgais Skandināvu dizains tās padara askētiskas un neitrālas. Nevajag aizmirst par pareizu krāsns kopšanu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *