AUTO RIEPU SERVISA APKOPE RĪGĀ

Home / Uncategorized / AUTO RIEPU SERVISA APKOPE RĪGĀ

Katrai automašīnai, kas piedalās ceļu satiksmē, ir nepieciešama riepu maiņa divas reizes gadā, ja vien netiek izmantotas vissezonas riepas. Līdz ar to, autovadītāji iedalās divās kategorijās. Vieni visu cauru gadu brauc ar vissezonas riepām. Taču, otra kategorija izvēlas riepu komplektu mainīt divas reizes gadā. Tas nav nedz pareizi, nedz nepareizi, jo galvenais ir sekot riepu stāvoklim, neatkarīgi no sezonas, piemēram, pārbaudot protektora dziļumu(ielūkojies šeit – https://mmkserviss.lv/riepu-razotaji/). Jebkuram auto īpašniekam ir svarīgi atrast uzticamu riepu servisu, kura darbinieki sniegs padomu jebkurā situācijā – sākot ar to, kādas riepas izvēlēties un beidzot ar to nomaiņu un apkopi.

PĒC KĀDIEM KRITĒRIJIEM MEKLĒT MAŠĪNAS RIEPAS?

Ir trīs veidu riepas, kuras var uzstādīt automašīnām. Ja vissezonas riepas var idejiski izmantot braukšanai visu gadu, tad vasaras riepu uzstādīšana notiek tad, kad laiks palicis siltāks un sausāks, savukārt ziemas riepas obligātas ir no 1. decembra. Ņemot vērā mainīgos un mānīgos laikapstākļus ziemas periodā, ieteicams ziemas riepas uzstādīt jau mazliet ātrāk, bet, noteikti, ne vēlāk. Lai arī ziemas un vasaras riepu ķīmiskais sastāvs ir atšķirīgs, mērķis ir viens – nodrošināt drošu braukšanu pa jebkādu ceļa segumu. Viens no iemesliem riepu maiņai ir arī to ķīmiskais sastāvs, jo vasaras riepas pārāk zemās temperatūrās kļūtu cietas un nebraucamas.

VAI AUTO DISKU APKOPE UN SERVISA APSKATE IR OBLIGĀTI?

Daudzi nemaz nezina, ka riepu disku profilakse ir nozīmīga auto apkopes daļa. Vispopulārākie ir lietie diski, jo tie labi panes karstumu un tik viegli nedeformējas. Daudziem ir pārsteigums, kad uzzina, cik lielu lomu automašīnas diski patiesībā spēlē visā tehniskajā procesā. Disku stāvoklis tiešā veidā ietekmē automašīnas dinamiku braukšanas laikā. Ja katru dienu jābrauc pa zemas kvalitātes, grants vai zemes ceļiem, tad disku bojājumi kļūs par ikdienu un servisa apmeklējums būs regulārs.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *