IEGĀDĀJIES LATVIJĀ DARINĀTAS SUDRABA ROTASLIETAS!

Home / Uncategorized / IEGĀDĀJIES LATVIJĀ DARINĀTAS SUDRABA ROTASLIETAS!

Jau no pirmatnējiem laikiem, rotām un dažādiem dārgmetāliem ir bijusi liela loma cilvēku sadzīvē. Tie simbolizē ne tikai stāvokli sabiedrībā, bet ir arī lieliska investīcija un sava ārējā izskata pilnveidošanas līdzeklis. Koptēla papildināšanai rotaslietas ir vislabākais līdzeklis. Juvelieris ir profesija, kas ikdienā strādā ar dažādiem dārgmetāliem un dārgakmeņiem, lai radītu skaistas rotaslietas. Prasmīgam amata meistaram problēmas nesagādās arī rotu pielāgošana vai pat labošana nepieciešamības gadījumā. Pareiza rotu lietošana un arī kopšana ir to ilgmūžības pamatā. Tas attiecas uz dažāda veida juvelierizstrādājumiem neatkarīgi no metāla un izmantotajiem dārgakmeņiem vai pusdārgakmeņiem(vairāk skatīt te – juvelieru darbnīca rīga). Skaistas un kvalitatīvas rotas ir galvenā atslēga skaistam ārējam izskatam, neatkarīgi no tērpa un situācijas.

KURAS IR LATVIJĀ PIEPRASĪTĀKĀS ROTASLIETAS?

Dažādas kaklarotas, auskari un gredzeni ir populārākie rotaslietu veidi mūsu platuma grādos. Sudrabs ir populārākais no dārgmetāliem, ko izvēlas gan sievietes, gan vīrieši. Tas ir askētisks, praktisks, viegli kopjams un ilgi kalpo. No sudraba mēdz veidot arī rokas un kājas sprādzes, dažādus kulonus, piespraudes un tamlīdzīgas lietas. Gaumīgas un elegantas rotaslietas ir iespējams iegādāties kā dāmām, tā kungiem. Esam raduši, ka juvelierizstrādājumos un rotaslietās tiek iestrādāti dārgakmeņi vai pusdārgakmeņi, taču, prasmīgi meistari rotās mācēs iestrādāt arī dabas dotus elementus, piemēram stikliņus.

KĀ IZVAIRĪTIES NO METĀLA DEFORMĀCIJAS?

Rotu apkope un labošana sniedz iespēju pagarināt rotu kalpošanas laiku. Vislabāk to darīt pie prasmīgiem meistariem, kuri mācēs piešķirt rotām otru elpu un vajadzības gadījumā tās arī pārveidot. Interesants ir pakalpojums, kura ietvaros piedāvā izveidot rotu dublēšanu, kas palīdz tikt pie tāda paša pazudušā auskara vai jebkādas citas rotaslietas, kas ir neatgriezeniski saplīsusi vai pazaudēta. Rotu pārveidošana sevī ietver gan izmēra samazināšanu, gan, piemēram, kaklarotu posmu izņemšanu, lai tā labāk derētu, gan dažādus cita veida darbiņus, kas rotas vizuāli nepadara atšķirīgākas kā iesākumā. Rotu pārveidošana ir pakalpojums, kurš piedāvā esošās un savu laiku nokalpojušās rotas pārkausēt un izveidot ko pavisam jaunu neizdodot lielas naudas summas. Juvelieris spēs ieteikt labākos līdzekļus rūpīgai rotu kopšanai ikdienā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *