Ko svarīgi zināt, piemeklējot jumta konstrukciju?

Home / Uncategorized / Ko svarīgi zināt, piemeklējot jumta konstrukciju?

Mājas celtniecībā svarīgi dažādi etapi – jumta konstrukcija ir viens no tiem. Piedāvājumā vairāki jumta konstrukcijas veidi, tāpēc sākotnēji jāizvērtē dažādas opcijas, lai pieņemtu piemērotāko izvēli. Jāņem vērā, ka jumta konstrukcijas veids atkarīgs ne tikai no ēkas īpašnieka individuālajām prasībām, bet arī no plānotā jumta seguma.

Jumta nozīme

Jumtam ir ne vien jāpilda aizsargfunkcijas, bet arī jābūt vizuāli pievilcīgam. Taču vajadzētu ņemt vērā, ka jumts ir grūtāk kopjama ēkas daļa, tāpēc materiāli jāpiemeklē ar īpašu rūpību.

Konstrukciju veidu būtiskākās īpašības

Apskatot konstrukciju iespējas, var nākties apjukt. Kā zināt, kāda opcija labākā? Atbildi palīdzēs gūt apraksts par populārākajiem konstrukciju tipiem. Divslīpju jumta konstrukcija ir ierastākais variants. To veido divas virsmas, kas augšējā daļā savienojas korē. Šāda tipa jumtam atbilstošs gandrīz ikviens jumta seguma veids. Mansarda tipa jumts sastāv no četrām plaknēm. Zemākās no tām ir stāvākas. Šādas konstrukcijas jumts dod iespēju gūt papildu platību ēkas bēniņos. Plakans jumts ir vienkārši atpazīstams. Tas ir vienkārši un ātri uzstādāms, turklāt ļauj ērtāk piekļūt būtiskajām ēkas komunikācijām. Šāda jumta lielākais trūkums ir prasība pēc regulāras kopšanas. Lai gan cena ir būtisks faktors, kas katrā ziņā jānovērtē, ilgtermiņā būtiska ir kvalitāte(spied šeit – koka kopnes). Tiesa, lētas jumta konstrukcijas ne vienmēr iet roku rokā ar sliktu kvalitāti – galvenais izvēlēties labāko risinājumu tieši Jūsu prasībām.

Kā izvēlēties piemērotāko pakalpojuma sniedzēju?

Ja vajadzīgas kvalitatīvas jumta kopnes konstrukcijas, apskatiet vairāku uzņēmumu piedāvājumus, lai izvēlētos piemērotāko. Būtiski, lai kopnes tiktu izgatavotas no marķētiem kokmateriāliem, ražošanas procesā ievērots augsts kvalitātes standarts. Pirms tiek īstenota koka kopņu montāža, jāizvērtē vairākas iespējas. No izvēlētā kopnes veida atkarīga arī kopnes cena. Piemēram, Eco koka pārseguma kopnes ir visādā ziņā izdevīgs risinājums. Bet Duo tiek uzskatīts par standarta risinājumu. Lai zinātu, kādas būs jumta spāres, noder spāru konstrukcijas paraugs. Jautājiet padomu speciālistiem, lai saņemtu labāko piedāvājumu un rezultātu! Ja vajadzīga koka kopņu ražošana vai koka karkasa sienas, tad pārliecinieties, ka šāda veida risinājumi ir konkrētā uzņēmuma piedāvājumā!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *