KAD IR JĀMAINA AUTOMAŠĪNAS RIEPAS?

Home / Uncategorized / KAD IR JĀMAINA AUTOMAŠĪNAS RIEPAS?

Latvijā automašīnas riepas tiek mainītas divas reizes gadā, mainoties ziemas un vasaras sezonām. Šī iemesla dēļ autovadītājus var iedalīt divās lielās grupās. Vieni visu cauru gadu brauc ar vissezonas riepām. Otra grupa dod priekšroku sezonālai riepu maiņai divas reizes gadā. Tas nav nedz pareizi, nedz nepareizi, jo galvenais ir sekot riepu stāvoklim, neatkarīgi no sezonas, piemēram, pārbaudot protektora dziļumu. Jebkuram auto īpašniekam ir svarīgi atrast uzticamu riepu servisu, kura darbinieki sniegs padomu jebkurā situācijā – sākot ar to, kādas riepas izvēlēties un beidzot ar to nomaiņu un apkopi.

BŪTISKĀKIE KRITĒRIJI AUTO RIEPU IZVĒLEI

Ir trīs veidu riepas, kuras var uzstādīt automašīnām. Ja vissezonas riepas var idejiski izmantot braukšanai visu gadu, tad vasaras riepu uzstādīšana notiek tad, kad laiks palicis siltāks un sausāks, savukārt ziemas riepas obligātas ir no 1. decembra( vairāk informācijas skatīt te – https://mmkserviss.lv/riepu-razotaji/). Pēdējā laikā ziemas Latvijā ir atgriezušās ar jaunu sparu un, sals un atkala uz ceļiem mēdz parādīties gana ātri, lai par riepu maiņu sāktu domāt savlaicīgi, jo pret ceļu satiksmes drošību ir jāizturas nopietni. Lai arī ziemas un vasaras riepu ķīmiskais sastāvs ir atšķirīgs, mērķis ir viens – nodrošināt drošu braukšanu pa jebkādu ceļa segumu. Ķīmiskais sastāvs arī ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ riepas ir jāmaina attiecīgi sezonai, jo, piemēram, vasaras riepas zemās temperatūrās var kļūt pārāk cietas.

VAI JAUNUS AUTO DISKUS VAR IEGĀDĀTIES KOPĀ AR RIEPĀM?

Riepu diski ir vēl viena automašīnas detaļa, kas prasa īpašu uzmanību. Vispieprasītākie ir lietie diski. Daudzi nemaz nezinās to, cik ļoti liela loma ir automašīnas diskiem, jo no to stāvokļa un tieši ģeometrijas ir atkarīgi vairāki parametri, ieskaitot tādu svarīgu rādītāju kā stabilitāti uz ceļa braukšanas laikā un arī braukšanas dinamiku. Regulārs disku apkopes serviss būs nepieciešams tiem autovadītājiem, kuri ikdienā brauc pa sliktas kvalitātes vai grants un zemes ceļiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *