Automašīnu riepas Rīgā un visā Latvijā

Home / Uncategorized / Automašīnu riepas Rīgā un visā Latvijā

Ikkatrs ir informēts, kad visbiežāk riepu maiņa tiek veikta divas reizes gadā – pirms vasaras un arī pirms ziemas. Biežāk ar šīm pārdomām arī viss beidzas, reti kurš tad auto īpašnieks būs informēts par to, ar ko riepas atšķiras savā starpā un kam vērst pastiprinātu uzmanību, izvēloties, piemēram, vasaras riepas. Ļoti daudziem patīk tā sauktās vissezonas riepas jeb riepas visam gadam, jo ir maldīgs viedoklis, ka, uzliekot tādas riepas, jebkādas problēmas var atrisināt ar vienu rāvienu. Taču jebkuram šoferim ir tieši svarīgi saprast, kad riepu maiņa priekš automašīnas būtu nopietni jāuztver. No riepu veida ir atkarīgs ne vien tas, cik skaļi būs salonā, kad braucat, taču arī saķere uz ceļa un braukšanas kvalitāte!

Ziemas vai arī vasaras auto riepas

Meklējot riepas savam auto, pievērsiet īpašu vērību, kāds ir ātruma, slodzes indekss, auto riepu profila biezumam, pašas riepas platumam un protektora rakstam. Jāskatās Jūsu braukšanas stils. Braucot pa pilsētu un auto sacīkstēm ir nepieciešamas pilnīgi savādākas riepas. Samērā svarīgi ielāgot, ka, braucot pa asfaltu vai arī grunts ceļa segumu, īpašības riepām atšķiras. Svarīgs ir arī Jūsu auto veids – tas ir kāds mazs auto vai arī autobuss. Vajadzētu arī ielāgot, kad ne vienmēr lētas riepas ir labākais izvēles variants, tā kā šajā gadījumā iet runa tieši par drošu braukšanu. Vislabāk piemeklēt kaut ko pa visu. Ne mazāk svarīgs faktors ir sezonalitāte. Vasaras riepas tiek izmantotas temperatūras no plus pieciem grādiem. Tādām riepām ir noteikta stingrība, kura ļauj saturēt formu arī karstās temperatūrās. Bet minētais apstāklis neļauj lietot riepas ziemā, jo zemā temperatūrā viņas “kļūst aukstas”, kas tad noved pie tā, ka tiek samazināta veiktspēja. Ziemas sezonai tiek izmantotas īpaši paredzētas hankook ziemas riepas, kuras tad lieto konkrēti pie temperatūrām līdz plus pieci grādi. Ziemas sezonas riepu īpatnība ir mīksta gumija. Aukstumā tās gandrīz nekad nepaliek cietas, kas ļauj noturēt auto vadīšanu. Pie tam šīm riepu gumijām obligāti tiek sagrieztas lameles. Tie būtu zigzagveidīgi iegriezumi, kas sniedz iespēju gūt labāku saķeri ar apsniegotu un ledainu ceļa segumu. Vienīgi riepām jau ar radzēm varētu nebūt lameles. Vissezonas auto riepas – iespējams lietot jebkādos laikapstākļos cauru gadu. Tās ir daudz mīkstākas par vasaras riepām, bet stingrākas jau par ziemai paredzētajām. Sastāvā ir pieliktas klāt īpašas sastāvdaļas, kuras ir izturīgas pret to nodilumu, kas rodas karstā laikā. Taču tomēr ir vērts iegaumēt, ka vissezonu riepas labāk būtu izmantot tikai reģionosbez bargām ziemām.
Gadījumā, ja parādās neskaidrības riepu izvēlē, labāk būtu griezties pie profesionāļa.

Kur var atrast auto riepas Rīgā vai citās pilsētās?

Brīdī, kad tiks meklētas auto riepas Rīgā vai arī citur mūsu valstī, mēs savu atrašanu sākam online. Tāpēc mūsdienīgs riepu serviss bez šaubām ir jau ar savu interneta lapu. Riepu maiņa visbiežāk ir divas reizes gada laikā, tiešām būtu labi, kad ir pieejama riepu noliktava, kurā glabāt savas riepas līdz pat pienāk brīdis tās mainīt. Svarīgi, kad servisa piedāvājumā būs ne vien auto riepas, bet, protams, arī riepu diski, kā arī tiek sniegti dažādu veidu pakalpojumi, kā piemēram, ātra riepu montāža. Nozīmīgs apstāklis, kad būs iegādātas pavisam jaunas riepas vai pat mainītas uz savām konkrētajai sezonai atbilstošām, ir vēl riepu balansēšana, tā kā citā gadījumā varētu nebūt tik droša braukšana. Vienmēr apskatiet klientu atsauksmes, patlaban online vidē iespējams sameklēt visu informāciju, kas tad savukārt Jums atvieglos atrast labāko riepu garāžu. Nozīmīgi jau ir kvalitatīvi darbinieki, kas gan mainīs riepas, gan rekomendēs labākos riepu variantus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *