KAD VISLABĀK BEIGT APKURES SEZONU?

Home / Uncategorized / KAD VISLABĀK BEIGT APKURES SEZONU?

Kādēļ kurināmo vislabāk iegādāties pavasarī un vasaras sākumā? Jo, gadījumā, ja kurināmais ir mitrs, tam būtu gana daudz laika izžūt līdz apkures sezonas sākumam. Tas ir arī laiks, kad vislabāk pārbaudīt savas apkures sistēmas tehnisko stāvokli. Nereti pārdevēji šajā laikā piedāvā dažādas akciju cenas, un kurināmo ir iespējams iegādāties par ļoti patīkamām cenām. Tas attiecas gan uz malku, gan granulām un briketēm. Kokskaidu briketes var izmantot kā lielisku kurināmo arī parastajās krāsnīs.

LABS, SAUSS KURINĀMAIS LATVIJĀ PAR LABU CENU

Apkures sistēmas veids kurināmā izvēlē spēlē lielu lomu. Krāsnī var izmantot kā briketes, tā malku, taču, granulas gan nebūs pareizais risinājums. Vienmēr nepieciešams pārbaudīt, kāda veida kurināmais apkures sistēmai der, lai nerastos nepatīkamas un dārgas problēmas. Mūsdienās liela loma apkures sistēmas izvēlei ir dzīvesveidam,jo tie, kuri mājās ir tikai nogalēs un vakaros, labprāt izvēlas apkures sistēmu, kas neprasa lielu uzmanību, kā tas būtu gadījumos, kad māja tiktu apsildīta ar krāsns apkuri. Arī kurināmajam ir liela nozīme. Malkai ir jābūt sausai un briketēm vai granulām blīvi sapresētām. Ja nometot pie zemes brikete saplīst, tad tā nav īpaši labas kvalitātes, ātri izdegs un neturēsies siltums. Arī kantainās briketes būs izdevīgākas, jo gruzdēs ilgāk kā apaļās. Dūmvada aizsērēšana ir problēma, ar ko katru gadu saskaras daudzi, tādēļ briketes būs labs variants arī šādā gadījumā, jo, kurinot ar kokskaidu briketēm vai granulām, šāda problēma nav tik izteikta.

KĀ ATRAST ĒRTĀKO APKURES SISTĒMAS VEIDU?

Granulu kurināšanai ir nepieciešams speciāls granulu katls, taču briketes kā kurināmo var izmantot arī parastajās krāsnīs un kamīnos. Granulu un brikešu akciju cenas ir ļoti vilinošas. Malka tomēr prasa vairāk rūpes, tā pat kā krāsns kurināšana ar pagalēm. Piemēram, apkures katliem pietiek tikt uzpildītiem, aptuveni, reizi nedēļā, taču krāsns jākurina katru dienu, visas dienas garumā, ja ir stiprs sals. Briketes un granulas pārdod jau sausas un gatavas tūlītējai izmantošanai, taču malku, visbiežāk, vēl ir jāžāvē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *